Връчени бяха наградите от конкурса, посветен на 100 годишнината от Балканските войни!

konkurs 100 godini ot Balkanskata voina
На 30 май 2013 г., от 17 ч., в двора на къща музей „Константин Величков” се състоя финално тържество на Програмата посветена на 100-годишнината от Балканските войни (1912-1913), предназначена за ученици от гимназиалната образователна степен в град Пазарджик. Тя бе ръководена от специалисти от Регионален исторически музей – Пазарджик, като основната форма на дейността „музей – училище” бе индивидуалната работа с учениците.
До финала достигнаха 10 ученика, сред които бяха определени носителите на призовите места. В направление „Литературно съчинение по исторически свидетелства” с първо място бе отличена Силвия Ципоркова от Гимназия „Ив. С. Аксаков”. В категорията „Литературно съчинение – есе, разказ, стихотворение” първо място бе присъдено на Стелияна Ангелова от ЕГ „Б. Брехт”, а за представяне на най-добра мултимедия посветена на юбилейната годишнина от историческото събитие бе награден Николай Филипов от СОУ „Г. Брегов”.
Грамоти и награди получиха и ръководителите на спечелилите първи места: Дора Абаджиева – учител по български език и литература в Гимназия Ив. С. Аксаков”, Маргарита Панчова – учител по история и цивилизация в ЕГ „Б. Брехт” и Илия Михайлов – учител по история и цивилизация в СОУ „Г. Брегов”.

Наградите бяха осигурени от Община Пазарджик и Регионален исторически музей – Пазарджик, а грамотите бяха връчени от директора на музея Борис Хаджийски.

344total visits,1visits today

Вашият коментар