„Лято с музея“ стартира идния понеделник

От 5 до 16 август 2013 г. Регионален исторически музей-Пазарджик ще представи своята нова инициатива „Лято с музея“. Двуседмичната програма е предназначена както за деца, така и за възрастни и има за цел да популяризира музея и неговата работа.
Първата част от заниманията (5-9 август) ще се проведат на открито в парк-остров „Свобода“ и са под наслов Клуб „Наука“. Те включват практически занятия „Млад археолог“, „Природознание“, „Екология“, „Краезнание“ и „Бит и култура“. От симулирани археологически разкопки, направа на ръчна хартия до игрите на нашите баби ни очакват много забавления и усмивки.
Втората седмица от програмата е посветена на занаятите. Заниманията ще се проведат в Етнографската експозиция и Централната сграда на музея, където ще проследим пътят на вълната в първите два дни с тъкане на хоризонтален стан и майсторене на плъсти, ще се забавляваме и с грънчарско колело и всеки ще има възможност да направи собствен съд. Две от заниманията са посветени на творчеството като ще се изработват цветни букети от креп хартия, както и парцалени кукли и кукли от дървени лъжици и плат.
Заниманията ще се провеждат всеки ден от 10 до 12 часа през първата седмица в парк-остров „Свобода“ и всеки ден от 10 до 12 и от 15 до 17 часа в Етнографската експозиция.

Програмата е безплатна и няма възрастови ограничения. Всеки, който иска да научи нещо ново, да твори със собствените си ръце и да се забавлява от сърце е добре дошъл в клубовете „Наука“ и „Занаяти“ в програмата за деца и възрастни „Лято с музея“.

liato s muzeia 2013

666total visits,1visits today

Вашият коментар