Величкови дни 2013

Величкови дни 2013, афишОт 22 до 24 април 2013 г. в къща музей „Константин Величков” ще се проведат културните празници „Величкови дни 2013”. Те преминават под патронажа на община Пазарджик и кмета на града господин Тодор Попов.
Тазгодишното издание е седмо по ред и така тези дни се утвърждават като традиционно събитие в културния календар на Общината.
Празниците включват изяви на млади формации от пазарджишки учебни заведения и утвърдени състави.
На 22 април, след поднасяне на цветя пред паметника на Константин Величков от 16,45 ч., дните започват с авторския спектакъл ”Криворазбраната европеизация” на ученици от ЕГ „Б. Брехт”, профил френски език, които са редовни участници в празниците.

През тази година се навършват 135 години от рождението на големия български поет П. Яворов. На творчеството му е посветена втората вечер, 23 април. „Яворовите безсъници и прозрения” ще бъдат представени от ученици 11 а клас, хуманитарен профил при Гимназия „Ив. С. Аксаков”, които гостуват за втори път на Величкови дни.

Празниците ще завършат на 24 април с пролетен концерт на състав за стари градски песни „Георги Шаранков” при читалище „Виделина – 1862” с ръководител Карамфила Григорова.

Всички прояви имат начален час 17,00.

Съпътстваща изява – Гостуваща изложба „Посвещенията на Яворов” на Национален литературен музей София.

 

1008total visits,1visits today

Вашият коментар