Програма за работа с деца „През вековете“ бе представена на национален семинар

prez vekovete
Програма за работа с деца „През вековете“ бе представена на 25 октомври 2012 г. на работна среща-семинар „Музеите – училището и младите потребители”, която е част от проведено анкетно изследване по проект „Маркетингово проучване и оценка на взаимодействието между музеите-училището и младите потребители”, спечелен от Националният исторически музей по програма „Публики“ на Националния фонд „Култура.
Своите добри практики в работата с младата публика представиха няколко от музеите в страната РИМ- Плевен, РИМ-Велико Търново, НИМ-София, Национален политехнически музей и др. Семинарът даде възможност за обмяна на опит и идеи в насоки музейната институция да се превърне в желана за посещение от младото поколение среда.
„През вековете“ предизвика голям интерес в залата основното заради обхвата и мащаба на програмата, както и нейният отзвук в чужбина. От началото на октомврprez vekovete v NIMи Регионален исторически музей-Пазарджик успешно сътрудничи и обменя опит с Асоциация на българи и творци на изкуството „ДЕТЕЛИНА“(Asociacion de bulgaros y creadores del Arte“TREBOL“), Мадрид, Испания като изготви адаптирана програма „През вековете“ за обучение на български деца в Испания, която ще бъде прилагана в неделните училища към асоциацията. Това е още един повод за гордост и доказателство, че музейната институция трябва да продължи своите усилия, да развива и обогатява дейността си, реализирайки подобни програми за работа с деца и подрастващи, които да я направят общодостъпна и желана за посещение среда.

1048total visits,1visits today

Вашият коментар