Проект „Изготвяне на проект за художествено-пространствено оформление за създаване на нова експозиция в зала „Археология“ на Регионален исторически музей – Пазарджик“

В края на месец април 2021 г. Регионален исторически музей – Пазарджик кандидатства в обявена от Министерството на културата конкурсна сесия на тема „Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии“ с проект „Изготвяне на проект за художествено-пространствено оформление за създаване на нова експозиция в зала „Археология“ на Регионален исторически музей – Пазарджик“.

Проектът беше одобрен и за неговото реализиране Регионален исторически музей – Пазарджик получи от Министерство на културата финансиране на стойност 13 125 лв. Целта на проекта е изработване на проект за художествено-пространствено оформление за създаване на нова експозиция в зала „Археология“ на Регионален исторически музей – Пазарджик, в която е представено археологическото наследство, открито на територията на област Пазарджик – създаване на цялостна визуална концепция, която включва пространствен, експозиционен, навигационен, информационен, интерактивен, мултимедиен и графичен дизайн.

940total visits,1visits today