„През вековете“ стартира на 1 октомври!

prez vekovete 2013От 1 октомври до 3 декември 2013 г. ще се проведе поредното издание на програмата за работа с деца „През вековете“. Тази година Регионален исторически музей-Пазарджик залага на нова концепция и нови занимания, предимно с практическа насоченост. Децата ще имат възможност да се запознаят с традиционни български занаяти, с новите течения в приложното изкуство, както и изкуства от екзотичния Изток. Заедно ще проследим пътят на глината, хартията и вълната, а последната седмица е отредена на пътят към звездите.
Децата ще имат възможност да усвоят специфични умения като работа с грънчарско колело, изработка и украса на изваяния от тях съд; работа с вълна, тъкачен стан и стан от керемида; ще изработят ръчна рециклирана хартия, ще се научат как се правят оригами и цветя от тишу хартия; ще научат и много интересни факти за Вселената, Слънчевата система и Земята, а в последната седмица ще майсторим коледни пити с късмети и новогодишни сурвачки.
Записването продължава до края на септември в централната сграда на Регионален исторически музей-Пазарджик. Заниманията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10:30 до 12:00 и от 15:00 до 16:30 часа. Таксата остава непроменена и е от 15 лв. за един календарен месец, а цялата програма е на промоционална цена от 25 лв.

1075total visits,2visits today

Вашият коментар