Сдружение „Български музеи“ получи признание за развитието на културата

На 22 май 2023 г. в зала „Средец“ на Министерство на културата се състоя церемония по връчване на отличия на личности и институции от различни области на културата за техния принос за развитието на българската духовност.

Сдружение „Български музеи“ получи Плакет за цялостен принос в развитието на културата и Грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Наградата беше връчена от министъра на културата на г-н Борис Хаджийски – председател на Управителния съвет на Сдружението, който благодари за признанието и призова държавата да постави развитието на българската култура и запазването на идентичността ни като основен приоритет.

На награждаването присъства от страна на Сдружение „Български музеи“ и доц. д-р Соня Пенкова – член на Управителния съвет. На церемонията бяха отличени номинирани специалисти от музеи и художествени галерии.

Източник: https://bulgarian-museums.org/

303total visits,1visits today