Майсторска работилница в Етнографската експозиция

  Отдел „Етнография” към Регионален исторически музей – Пазарджик организира двудневна есенна майсторска работилница „Боядисване с естествени багрила и плъстене на вълна“. Участниците в работилницата ще научат интересни подробности за технологията на багрене и плъстене на вълна.

  На 13 октомври (петък) от 15.00 часа ще имат възможността да се запознаят с невероятната гама цветове, постигнати след извличане на багрило от определени растителни видове. Ще се насладят на демонстрация по извличане на багрила и багрене, проведена от майстор Ваня Терзиева. Под ръководството на майсторката, участниците ще опитат да изработят собствена, багрена тъкан с техниката на еко – принта. За целта е необходимо да носят със себе си бяла памучна тениска.

  На 14 октомври (събота) от 10.00 часа желаещите да се включат в есенната работилница ще вземат участие в изработването на плъстен килим. Ще научат тънкостите и ще се запознаят в детайли с плъстенето на вълна.

  Заповядайте и станете част от магията на багренето и плъстенето в Етнографската експозиция на Регионален исторически музей – Пазарджик, ул. „Отец Паисий” №8.

Предварителна заявка на телефон: 034 44 57 19.

 

552total visits,1visits today