Изложба „Спасени културни ценности“

На 01 ноември 2017 г. в залата за временни изложби на Регионален исторически музей – Пазарджик, пл. „К. Величков“ №15, беше открита изложбата „Спасени културни ценности“.
Изложбата представи на посетителите успешните резултати от усилията на служителите от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Главна дирекция „Криминална полиция“, както и на съответните структурни звена, които отговарят за територията на Пазарджишка област – Сектор „Борба с организираната престъпност“ и Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в стремежа им за защита на културно-историческото наследство на Република България.
В резултат на успешните акции на правозащитните органи и след произнесени окончателни присъди, само в периода 2012-2017 г. във фондовете на Регионален исторически музей – Пазарджик са постъпили около 1500 културни ценности и 1300 в Археологически музей „Проф. Мечислав Домарадски“, гр. Септември, част от които посетителите видяха в изложбената зала.
Експонираните културни ценности са археологически артефакти (съдове, накити, метални пластики, монети), оръжия, етнографски вещи и художествени предмети (икони), представени в състоянието, в което са предадени в музеите.
Изложбата остана експонирана до 01.12.2017 г.

2897total visits,1visits today