Изложба „През вековете II“

prez vekoveteНа 10 декември 2012 г. от 17:00 часа във фоайето на Регионален исторически музей-Пазарджик ще бъде открита изложба „През вековете II“. Тя е естествен завършек на програмата за работа с деца „През вековете II“ и представя най-доброто от творенията на малките историци от занятията септември- декември 2012 г.
Въпреки по-кратката продължителност на заниманията, децата се запознаха с интересни факти и събития от Старата история, Възраждането, Новата и най-новата история. Сред най-интересните теми бяха „Емпорион Пистирос – търговското средище на Древна Тракия“, „Средновековна крепост Цепина“, „Ръкописите, запазени в музея“, научиха много и за далекосъобщенията, тайните шифри,транспортните средства, Вселената и българските традиции, свързани с Коледните и Новогодишни празници. Всички тези знания им бяха поднесени по един лесен и достъпен начин, съчетан с много игри и усмивки.
Сред най-интересните експонати са ръчно изработени керамични предмети, рицарски брони, макет на град и Слънчевата система, ръчна екологична хартия и много други.
Изложбата ще остане експонирана до края на януари 2013 г.

713total visits,2visits today

Вашият коментар