Изложба „Моралът в живота и политиката“

Plakat Todor Vlajkov

На 13 октомври 2015 г., от 17 часа в къща музей „Константин Величков” ще бъде открита документалната изложба на Националния литературен музей „Морал в живота и политиката”, по повод 150 години от рождението на писателя и общественик Тодор Влайков.
Експозицията е изготвена с материали от фонда на Националния литературен музей и Научния архив на Българската академия на науките. Неин автор е литературният историк Румяна Пенчева, която повече от 20 години изследва делото на Тодор Влайков. За първи път ще бъдат показани ръкописи, вещи и книги с автографи от личната библиотека на твореца. Изложбата е под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев. В деня на рождението на твореца Тодор Влайков – 13 февруари, експозицията бе открита в сградата на Народното събрание от председателя на парламента г-жа Цецка Цачева.
Настоящата година е обявена за юбилейна, като са предвидени още редица инициативи за отбелязване на годишнината на достойния българин – провеждане на научна конференция, както и преиздаване на важни литературни и публицистични текстове на твореца.
Изложбата ще бъде експонирана в къща музей „Константин Величков“, ул. „Теодор Траянов“ № 6 до 27 ноември 2015 г. и ще приема посетители всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа.

598total visits,1visits today

Вашият коментар