Изложба „Моралът в живота и политиката“

Plakat Todor VlajkovДокументалната изложба на Националния литературен музей „Морал в живота и политиката”, по повод 150 години от рождението на писателя и общественик Тодор Влайков, беше експонирана в периода 13 октомври – 27 ноември 2015 г., в къща музей „Константин Величков” беше открита .
Експозицията е изготвена с материали от фонда на Националния литературен музей и Научния архив на Българската академия на науките. Неин автор е литературният историк Румяна Пенчева, която повече от 20 години изследва делото на Тодор Влайков. За първи път бяха показани ръкописи, вещи и книги с автографи от личната библиотека на твореца. Изложбата е под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев. В деня на рождението на твореца Тодор Влайков – 13 февруари, експозицията бе открита в сградата на Народното събрание от председателя на парламента г-жа Цецка Цачева.
Настоящата година е обявена за юбилейна, като са предвидени още редица инициативи за отбелязване на годишнината на достойния българин – провеждане на научна конференция, както и преиздаване на важни литературни и публицистични текстове на твореца.

694total visits,1visits today

Вашият коментар