АХУ 2015

DSCN8172sПрез 2015 г. Регионален исторически музей – Пазарджик спечели четвърти пореден проект пред Агенция за хората с увреждания. Общата стойност на проекта с наименование „Оптимизиране на работно място за лице с увреждания в РИМ – Пазарджик, съответстващо на характера на неговото заболяване“ възлиза на 10 000 лв., от които АХУ финансира 8 200 лв., а РИМ-Пазарджик – 1 800 лв.
Дейностите предвиждаха ремонт на кабинет „Археология“, обзавеждане с три бюра, секции, гардероб, картотечен шкаф, метален сейф и врати, както и техническо оборудване с компютърна конфигурация, два лаптопа и многофункционално устройство.

Чрез реализиране на проекта в Регионален исторически музей – Пазарджик се създаде работна среда, която осигури на служителя с увреждания здравословни и безопасни условия на труд. Общата стойност на четирите спечелени проекта, финансирани от Агенция за хората с увреждания, е в размер на 80 081 лв.  Реализирането им създаде достъпна среда за хора с увреждания, за майки с деца, болни и възрастни посетители. Осигуриха се и подходящи условия за работа на музейни служители с увреждания.

 

3729total visits,1visits today

Вашият коментар