Директорът на музея в Пазарджик с награда за цялостен принос в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство

На 8 септември 2023 г. в Тържествената зала на Българската академия на науките се състоя Третият международен форум „Бранд България – докосни Чудесата“.
Той бе организиран от Общество „Културно наследство“ – официален представител за България на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство – Европа Ностра.
Над 150 представители на изпълнителната, законодателната и местната власт, на научните среди, бизнеса, неправителствените организации и медиите уважиха форума, който се проведе под патронажа на г-жа Мария Габриел – вицепремиер на Република България.
На официалната церемония по връчване на годишните награди на Общество „Културно наследство“, Борис Хаджийски, директор на Регионален исторически музей – Пазарджик, получи отличието Бранд Тракия за модернизацията на музея и за експозицията на невероятното Равногорско съкровище. Отличието бе връчено от проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

Източник на информация:
https://www.standartnews.com/chudesata_na_balgariya/kristalnata-zala-v-madan-chudo-na-2023-g-535391.html

350total visits,1visits today